luni, 22 februarie 2016

Expoziție de accesorii hand-made
În aceste zile (15 februarie-28 februarie 2016), în holul Cercului Militar din Roman este organizată o expoziție de bijuterii hand-made a creatoarelor Cristina Petrariu şi Valentina Petrilă.


Printre produsele expuse se numără: coliere din mărgele, piele, lână împâslită, cercei asortați, broșe din piele naturală și saten, accesorii de păr, papioane. Ca materii prime folosite se remarcă, în special, pielea naturală, mărgelele de diverse dimensiuni, șnururile și panglicile textile, diverse accesorii metalice, menite să dea personalitate creațiilor.


Încă de la intrare, te întâmpină o simfonie de culori și nuanțe adunate în florile și frunzele bijuteriilor care, parcă, anunță explozia de culoare a anotimpului ce stă să vină. Imaginea colorată a expoziției îți încântă retina într-o zi cam mohorâtă de sfârșit de iarnă.


Cristina Petrariu crează bijuterii hand-made de mult timp. Creațiile ei sunt, în special, coliere din fetru, mărgele și pietre semiprețioase. A fost foarte greu să mă decid asupra unui accesoriu. Mi-au plăcut florile din piele care pot fi utilizate atât ca broșe cât și ca accesorii pentru poșete sau clame pentru păr. Dar cel mai mult mi-au plăcut brățările împletite din sârmă foarte subțire accesorizate cu pietre semiprețioase. De fapt, toate produsele expuse sunt fascinante!

Valentina Petrila creează flori din piele și satin (broșe, accesorii de păr), coliere din mărgele sau din lână împâslită.Colierele cu frunze din piele mi-au plăcut în mod deosebit.

Bijuteriile unicat sunt create cu multă migală, din materiale reciclate(piele, pâslă, diverse materiale textile) și dau o notă de originalitate oricărei femei care le poartă.
Cei care îşi doresc articole unicat vor găsi la standurile expoziției obiecte lucrate manual care impresionează prin tehnicile inedite utilizate şi prin modelele deosebite.


Un accesoriu din această expoziție poate merge de minune la o rochie de firmă! Un accesoriu lucrat de mână îşi spune singur povestea, are o viaţă a lui şi prin asta devine valoros... acesta este efectul handmade. Bijuteriile manufacturale conferă o notă de originalitate unei ţinute, sunt diferite şi oferă garanţia că nu veţi mai întâlni pe cineva care să aibă o pereche de cercei, o brăţară sau o broşă identică.


Acum, în prag de Mărțișor, bijuteriile hand-made create de cele două doamne reprezintă o alternativă la clasicele mărțișoare sau un cadou prețios de 8 martie. Mărturisec faptul că mi-a face o mare plăcere să primesc cadou o bijuterie creată de Cristina Petrariu sau Valentina Petrila!

Deosebite sunt colierele statement create de Cristina Petrariu. Am admirat bogăția de culori și diversitatea materialelor folosite la crearea acestor tipuri de coliere.
Ce este un colier statement?


Culorile vesele, amestecul de forme și modelul supradimensionat definesc cât mai fidel colierul statement. Se poate spune că este acea piesă de efect care transformă complet o ținută, care la prima vedere nu iese în evidență. Aceste accesorii supradimensionate se potrivesc oricărei vârste și merg purtate complementar atât la o ținută casual, cât și la o ținută business.

Cel mai important aspect este să gasești colierul potrivit ițnutei tale, încât aceasta să nu pară încărcată.

Colierele statement sunt cele care ies în evidență, având inserțiuni de pietre colorate, de dimensiuni mici sau mari și care sunt poziționate în zona gâtului pentru a atrage toate privirile.

Expoziția este deschisă până pe 28 februarie, dar comenzi se pot face oricând telefonic sau pe facebook. Numerele de telefon și adresele de facebook ale celor două creatoare sunt următoarele:

Renunțați la mărțișoarele chinezești, la kitsch-urile de pe tarabele unor anumite categorii de vânzătoi și îndreptați-vă privirile spre florile, cerceii, broșele sau colierele statement  create de Cristina și Valentina!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corfu Town, orașul castelelor

Scăldată de apele foarte sărate ale Mării Ionice, cu peste 250 de zile însorite pe an, insula Corfu se remarcă prin vegeta...