vineri, 17 ianuarie 2014

La Porte du Soleil - intrarea în Imperiul Sudului


      Autostra “ Autroute A7”, este o autostradă franceză care face legatura între Lyon şi Marseille.Este autostrada de legatura între toate regiunile Franţei,dar şi între Franţa, Germania, Elveţia, Belgia, Luxemburg, Ţările de Jos, Regatul Unit, țările din Europa de Nord şi Riviera de Est a Franţei.Ea este ca un simbol ,atunci când este evocată ,ea aminteşte de vacanţă la soare ... dar numai în direcția spre Marsilia! O altă direcţie decât spre Marsilia este sinonimă cu sfârşitul vacanţei....Ea este sinonimă şi cu blocajele în trafic („bouchons”). 

       Paşaport pentru o vacanţă de vis pe coasta mediteraneană, autostrada soarelui - A7, este un drum foarte aglomerat în timpul perioadelor de plecare în vacanţa mare.Toate informaţiile legate de trafic le puteţi afla de la Autoroute INFO FM 107.7  INFO autostrada este un radio de informaţii despre traficul de pe autostrăzi care emite pe o singură frecvenţă. Postul de radio transmite de-a lungul autostrăzilor din Europa Centrală şi din estul Franţei. Pentru a fi informat despre trafic în timp real, despre vreme şi despre posibilele probleme de trafic, 24h/24, conectaţi aparatul radio pe pe 107.7 FM INFO Autoroute.


      În 1989, guvernul a implementat  cinci proiecte de artă de-a lungul autostrăzii A7.  Una dintre cele mai populare este,  fără îndoială, " la porte du Soleil " , care din 1989 se află pe autostrada A7, în apropiere de Montelimar.Lucrarea a fost executata in granit roz din Spania,in anul 1989,de catre sculptorul Ivan Avoscan şi a fost instalată în zona de odihnă Savasse, înainte de Montélimar.

 
      La Porte du Soleil, marchează intrarea în spaţiul sudului. Peisajele se schimbă, întâîşi face loc câte un palmier, apoi chiparoşii se asociază cu viile, măslinii şi smochinii ca mai apoi câmpurile de lavandă să-ţi  invadeze simţurile. Soarele devine mai generos, lumina sudului este mai strălucitoare şi te orbeşte, iar cântecul greierilor te însoţeşte peste tot.

Poarta Soarelui este intrarea în Imperiul Sudului, unde viaţa este trăită cu intensitate, sub soarele strălucitor care i-a fascinat pe Van Gogh sau pe Cézanne.
Aici, expresia  "la joie de vivre"  face legea!  :)

Mai multe imagini pe pagina de facebook a blogului:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corfu Town, orașul castelelor

Scăldată de apele foarte sărate ale Mării Ionice, cu peste 250 de zile însorite pe an, insula Corfu se remarcă prin vegeta...