miercuri, 27 iulie 2011

Vizita la muzeu

Eveniment localDupã cum se pare,blogul meu nu mai este doar un blog de cãlãtorii pentru cã simt nevoia de a puncta şi alte evenimente care au legatura direct sau indirect cu viaţa mea.
Astãzi 27 iulie 2011,a avut loc inaugararea noului Muzeu de Ştiinţe Naturale din Roman.  

Noul muzeu este situat în Parcul Municipal Roman.
Parcul Municipal Roman a fost  amenajat la sfârşitul secolului al XIX-lea pe o suprafaţã de 17 hectare, dupã planurile cunoscutului arhitect Alexandru Donici. Parcul Municipal sau mai demult Grădina Mare, se află pe strada Ștefan cel Mare vizavi de gara din Roman.Parcul datează din anul 1906 și se întinde pe o suprafață de 13,3 hectare.


Muzeul inaugurat azi este o clãdire modernã,cu dotãri necesare desfãşurãrii unor adevãrate lecţii interactive de geografie,biologie sau de geologie.Sper cã şi colegii mei vor profita de aceastã oportunitate pentru cã cei care vor avea de câştigat vor fi copiii.


Inaugurarea muzeului s-a fãcut prin deschidera unei expoziţii de mineralogie compusã din eşantioane minerale şi fosile alese şi prezentate în vitrine pe criteriul estetic.Toate eşantioanele sunt formate din agregate naturale de cristale, care se gãsesc în exploatãrile miniere din subteran şi sunt destul de rare.


Pentru prietenii mei de departe,care nu pot vizita expozitia voi posta cateva fotografii cu cele mai spectaculoase exponate.

  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corfu Town, orașul castelelor

Scăldată de apele foarte sărate ale Mării Ionice, cu peste 250 de zile însorite pe an, insula Corfu se remarcă prin vegeta...