duminică, 3 septembrie 2017

Cazare în Opatija, Vila Sokol 4*


Vacanța în Croația a apărut în urma unei oferte  a site-ului www.booking.com , văzută pe paginile de socializare.
Oferta de cazare la Vila Sokol din Opatija a apărut exact atunci când trebuia, adică în momentul în care toate planurile de vacanță se năruiseră. Deși știam că Opatija, perla Adriaticii, este o stațiune foarte scumpă, fiind considerată „Nisa Adriaticii”, oferta de pe Booking mi s-a părut irezistibilă.

Mai precis, am rezervat un Studio standard, clasificat cu 4*, în Vila Sokol , la prețul de € 472,50 pentru două persoane, șapte nopți (67,5 €/noapte), situat la următoarea adresă: Sveti Florijan 2, 51410 Opatija, Croaţia.


Vila este situată într-o zonă centrală a stațiunii Opatija, în apropierea parcului Angiolina și la 250 m de plajă, având ieșire directă pe  Ul. Marsala Tita, strada cea mai animată din stațiune. Villa Angiolina se află la 200 de metri, la fel și Biserica St James sau Teatrul de vară. 


Unitatea de cazare este dotată cu aer condiționat și oferă o zonă de relaxare. În interiorul studioului există și  o chicinetă echipată cu plită vitroceramică, cu frigider și cu un dulap dotat cu veselă de strictă necesitate, de calitate foarte bună și foarte bine întreținută. De asemenea, există și fierbător de apă.


Studioul dispune de baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite de calitate.


Patul a fost foarte confortabil, lenjeria și prosoapele curate, de un alb strălucitor  au fost suficiente, lăsate pentru a putea fi schimbate la nevoie.


În unitatea de cazare am beneficiat de Wi - Fi gratuit, LCD TV și seif.
La venire, gazda noastră, o doamnă drăguță, vorbitoare de limba engleză, foarte amabilă, ne-a așteptat cu o sticlă de apă plată la rece și cu o sticlă de brandy din partea casei. 


De asemenea, am primit o hartă a stațiunii, pliante, precum și toate informațiile necesare despre restaurante, mijloace de transport și obiective turistice.
În apropiere se află parcarea cu plată, mai ieftină decât în alte zone din Opatija, cu următorul tarif: 5 kuna/oră, între 7:00 – 21:00 și 2 kuna/oră, între 21:00 – 7:00 , iar dacă achiziționai un card de acces în parcare pentru o săptămână, tariful se reducea la 350  Kuna/săptămână, putând ieși și intra de ori câte ori doreai.    

Una dintre cele mai căutate staţiuni de pe litoralul croat este Opatija, al cărei simbol este camelia.


 Opatja (Abaţie), îndelung frecventată de habsburgi şi veneţieni, oferă un amestec armonios de tipuri arhitecturale şi o explozie peisagistică dată de întâlnirea muntelui Ucka cu Marea Adriatică, cea mai curată dintre mări. Frumuseților naturale li se adaugă cele create de mâna omului, precum  Parcul Angiolina, clădirile impozante cu aer aristocratic sau cel mai vechi hotel din Opatja, Kvarner. Când ajungi la Opatija  nu știi dacă ai poposit undeva pe Coasta de Azur, la Cannes sau Monte Carlo, în Italia, pe Coasta Amalfi, sau pe Costa Brava.   La fel de bine poți crede că te afli într-o stațiune  cosmopolită și elegantă dintr-o insula grecească,


 sau dacă privești  arhitectura cladirilor  îți poți imagina că te afli în Austria.


 Situată într-un cadru natural deosebit, la poalele muntilor Ucka, în golful Kvarner, stațiunea croată Opatija are câte ceva din fiecare, la care se adaugă rigoarea și farmecul arhitecturii austriece. De altfel, austriecii sunt cei care au dat tonul turismului aici, acum peste 160 de ani, stațiunea fiind preferată de familiile imperiale și de bogatasii austrieci mai intai, apoi de intreaga lume.


Faleza (Lungomare) care se întinde pe 12 kilometri, cu un traseu sinuos deasupra mării,  între Lovran şi Volosko, îți da posibilitatea de a admira panorama întregului golf, vilele și hotelurile cu o arhitectura deosebită, dar și ambarcatiunile de lux ancorate în micile porturi amenajate de-a lungul ei. Nu degeaba staţiunea era locul preferat al caselor regale europene, împăratul Franz Josef  venind adeseori aici pentru a-şi vizita amanta, o faimoasă cântăreaţă de operă. 


La începutul secolului XX, Opatija era una dintre cele mai moderne stațiuni din Europa, un loc de recreere pentru familia regală austriacă și pentru aristocrația habsburgică, ai cărei reprezentați se bucurau de frumusețea acestui loc. 


Este destinația cu cea mai lungă tradiție turistică pe coasta Adriaticii.Pentru cine caută rafinament și eleganță, Opatija este destinația perfectă.
                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corfu Town, orașul castelelor

Scăldată de apele foarte sărate ale Mării Ionice, cu peste 250 de zile însorite pe an, insula Corfu se remarcă prin vegeta...