vineri, 25 aprilie 2014

Cazare în Sinaia – Pensiunea Tui ***Localitatea Sinaia apare menṭionatã documentar, prima datã în 1690, când în apropierea Mãnãstirii Sinaia (1690-1695), pentru paza sa, au fost întemeiate primele locuinṭe ale unor scutelnici (ṭărani scutiṭi de plata birului domnesc, în schimbul prestării unor servicii de interes public, de obicei militare), care apoi au format o populaṭie stabilã. Iniṭial, satul s-a numit Izvorul, iar din 1874 poartã denumirea actualã.  A fost declarat oraş în 1880 când localitatea a devenit reşedinṭa de varã a regelui Carol I.
Staṭiunea Sinaia este aşezatã pe valea superioarã a Prahovei, în zona carpaticã, la poalele munṭilor Vârful cu Dor, Furnica şi Piatra Arsã. Se aflã la o distanṭã de 122 km de capitala ṭãrii şi la 49 km de Braşov. Oraşul este dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor.
 Staţiunea Sinaia dispune de o bogată și diversă structură de unităţi de cazare, structură gândită să acopere toate tipurile de solicitări și să satisfacă toate gusturile, la un raport calitate/preţ foarte bun.
Oferta de cazare în Sinaia este generoasã, de la pensiuni la hoteluri boutique sau cu sute de camere.
Am descoperit Pensiunea Tui pe internet şi mi s-a pãrut cã are cel mai bun raport calitate/preṭ pentru cei cu un buget redus.  


Rezervarea camerei am fãcut-o pe internet şi am stabilit detaliile telefonic, vorbind cu gazda pensiunii, o doamnã extrem de amabilã, dornicã mereu de a satisface dorinṭele clieniṭlor.


 Am depus un avans în contul menṭionat de gazdã şi ne-am asigurat cazarea în plin sezon estival, preṭul final fiind de 150 RON/noapte pentru o camera triplã.


Pensiunea este situatã în inima oraşului Sinaia, la numai 5 minute distanṭã de mers pânã la staṭia de telecabinã, la câteva minute de restaurante, baruri, discoteci şi parc. Este o locaṭie excelentã pentru cã este situatã central, aproape de principalele atracṭii, dar în acelaşi timp, într-o zonã liniştitã, pe strada Aosta. 

Numele strãzii m-a dus imediat cu gandul la localitatea Aosta, prin care am trecut în drum spre Franṭa. Aosta, în franceză Aoste, este cel mai mare oraș din Valle d'Aosta în Alpii italieni, Alpii Walliser. Se află la începutul părții italiene a Tunelului Mont Blanc. 
Pensiunea Tui oferã un confort deosebit, dispune de un living decorat plãcut, cu picturi pe pereṭi şi un pian vechi, dar funcṭional ,  are 7 camere, fiecare cu baie proprie, un apartament compus din 2 camere dotate fiecare cu grup sanitar propriu şi o bucãtãrie. La fiecare nivel, pe hol, se aflã  la dispoziṭia turiştilor, frigidere, cafetiere, cãni electrice pentru ceai, cuptor cu microunde şi un minim de veselã. Pensiunea mai dispune de un apartament pentru 4 persoane, cu suprafaṭã de 50 mp, foarte intim, situat într-o clãdire separatã, cu centralã proprie, compus din 2 camere duble, 2 grupuri sanitare, chicinetã ( dotatã cu spãlãtor de vase, cuptor cu microunde, frigider, cafetierã, canã ceai).

Camerele sunt spaṭioase, dotate cu mobilier destul de modern, zugrãvite în culori pastelate iar unele au balcon. Camera în care am stat nu era prevãzutã cu balcon, dar existã unul pe palier, dotat cu mobilier de terasã. Lângã ieşirea pe balcon era amenajat un colṭ dotat cu  cafetierã, veselã, cuptor cu microunde, frigider unde se putea pregãti micul dejun, un ceai sau o cafea. Fumatul este permis doar pe balcon sau în curte.


 


Bãile sunt amenajate în culori vesele, prevãzute cu cabinã de duş, uscãtor de pãr, dar lipseau produsele cosmetice (sãpun, gel de duş, şampon).


De asemenea, nu mi-a plãcut faptul cã nu s-a fãut curãṭenie prea des, lenjeria nu a fost schimbatã, dar acest lucru a contat mai puṭin pentru cã nu am stat decât 4 nopṭi.
Pensiunea dispune de parcare proprie, curte cu flori, loc de luat masa în curte şi facilitãṭi de grãtar.
Punctele tari ale pensiunii sunt urmãtoarele: camerele confortabile, zona liniştitã şi în acelaşi timp foarte aproape de toate obiectivele, gazda pensiunii foarte amabilã şi discretã.
Pensiunea nu oferã mic dejun, neavând restaurant propriu, fapt ce constituie un alt minus al acestei locaṭii.
Per total, sejurul a fost plãcut, liniştit, condiṭiile au fost în concordanṭã cu preṭul plãtit şi, cred cã aş mai repeta experienṭa.

Informaṭii utile

Facilitãṭi cazare: frigider în pensiune, transport auto, TV în living, internet wireless, internet prin cablu, se acceptã animale, parcare, grãdinã/curte, acces la bucãtãrie, spãlãtorie, terasã, living, se primesc şi tichete de vacanṭã.
Facilitãṭi camere: internet în camerã, uscãtor de pãr, baie în camera, dotatã cu cabinã de duş, camere cu balcon, TV în camera,  încãlzire centralã.
Capacitate: 15 locuri in 7 camere
La aproximativ 150 de metri există mai multe restaurante şi baruri, precum şi telecabina cu care se poate ajunge la pârtiile din staţiunea de schi Valea Dorului. Mănăstirea Sinaia se află la 600 de metri, iar castelul Peleş este situat la 2 km de pensiune.
Adresa: Pensiunea Tui - 3 margarete
              Strada Aosta 5, Sinaia, Prahova
Telefon : 0244311797
 Mobil:  072242763
 e-mail: lucica.enescu@pcnet.ro
  Coordonate GPS: 45.3510 N - 25.5484 ENiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corfu Town, orașul castelelor

Scăldată de apele foarte sărate ale Mării Ionice, cu peste 250 de zile însorite pe an, insula Corfu se remarcă prin vegeta...